January 19, 2010

*Aktiviti Hujung Minggu


Hari Sabtu, hanya tinggal aku n hubby berdua kat rumah. Jomlah kita g jalan-jalan. Lepas zohor kami berkereta untuk bersiar-siar... halanya ke empangan semenyih (sg lalang) kerana... pemandangannya sungguh menarik dan nyaman sekali. tak ramai orang menyibuk kat sana, itu yg paling best sekali. Perjalanan agak tidak begitu menyeronokkan kerana kena melalui beberapa "nirvana", tapi hasilnya berbaloi.
kami berhenti dan turun di suatu lokasi yg agak tersembunyi, ada beberapa mat kaki pancing sedang bertafakur menunggu mangsa. sungguh sunyi dan damai... yang kedengaran adalah desiran air menghempas tebing empangan berpasir. kalau tidak kerana kertas2 surat khabar lama, plastik2 dan bekas makanan yg disepahkan pemancing, tentu tempat itu lebih cantik. Apa2 pon aku lebih suka tiada ramai orang tahu supaya kenyamanan dan ketenangan terpelihara. Lebih2 lagi orang filem... kalau tak harus semua lokasi termenung menggenang nasib diri akan dibuat lokasi tersebut.
mujur hanya kaki2 pancing yang tahu, dah sahih mereka tidak perlukan suasana hiruk pikuk di situ!

puas menikmati alam sekitar yang menghijau dan mendamaikan, kami pun beredar dari situ dan berjanji akan datang semula.
sepanjang perjalanan pulang kami ternampak beberapa gerai menjual durian, dan aku berkata kat hubby "meh kita beli durian!" so kami pun singgah di salah sebuah gerai di tepi jalan dan membeli 4 biji durian. cukuplah tu.

ok, lokasi berikutnya ialah kolam air panas semenyih! actually kami tak plan pun nak pegi sana, tapi tempatnya pun di tepi jalan so elok2 jerlah kami berhenti dan menyelam kaki kat sana.panassss woiiii!! maklumlah waktu petang. kalau pagi, panasnya lembut sikit! ramai jugak orang, tapi kami masih ada tempat nak menyelit merendam kaki! berpeluh2lah kami duduk kat situ selama lebih kurang setengah jam. tempat ni memang sentiasa dikunjungi orang ramai, walaupun tak berapa selesa,tapi memikirkan kebaikan yang boleh didapati dari sauna asli tu, mak tak kisah! agaknya kalau setiap minggu pegi rendam kaki kat sanun, mesti kulit betis jadi mulus dan kaki boleh jadi kurus! hehe!!

after that we balik makan durian!! yea!yea!!

No comments: